Bulgarian Association of Advertisers

Bulgarian Association of Advertisers

Members

Данон

Данон

Данон Сердика е част от Данон Груп.

Данон Груп е една от най-успешните компании произвеждащи здравословни хранителни продукти в цял свят.

Мисията на компанията е да донесе здраве чрез вкусни, полезни и достъпни храни и напитки на възможно най-голям брой хора. Следването на тази мисия е основата за непрекъснатия бърз ръст на компанията. Данон Груп, със 150 заводи и около 76 000 служители, присъства на всички континенти и в повече от 120 страни.

През 2008г. компнията прогнозира продажби за над 15.9 млрд евро. Данон Груп заема водещи позиции в здравословната хранителна индустрия с четирите си бизнеса: свежи млечни продукти(No1 в света), води(No2 при бутилираните води), бебешки храни(No2 в света) и клинично хранене. Листвана на Euronext Paris, Груп Данон е оценена и в основния индекс за социална отговорност: Dow Jones Sustainability Index Stoxx and World, ASPI Eurozone and Ethibel Sustainability index.

В България компанията е иноваторът и безспорен пазарен лидер на млечния пазар от 1995г. до днес. В портофолиото й присъстват 5 основни марки и над 40 свежи млечни продукти, съобразени с потребностите и желанията на българските потребители. През 2007г. компанията беше номинирана за „Инвеститор в обществото” и получи наградата от Българския форум на бизнес лидерите за своята социално – отговорна дейност.

Повече информация можете да намерите на Danone

 

http://www.valueofadvertising.org/